September 27, 2017  - 9:57 AM CET

Forsikringen skal med på studierejsen

Forsikringen skal med på studierejsen

Danske studerende vælger i højere grad at studere eller tage et praktikophold i udlandet i forbindelse med deres videregående uddannelse. Det er dog en god ide, at tjekke både forsikring, pas og evt. visum inden afrejse, lyder det fra forsikringsselskabet Topdanmark.

Flere og flere unge søger mod fremmede himmelstrøg for at studere eller arbejde. Dermed er antallet af udvekslingsophold steget markant de seneste fem år, viser tal fra Danmarks Statistik.

"Andre kulturer, nye sprog og mennesker fra hele kloden: Det giver rigtig god mening at bruge tid på at dygtiggøre sig i udlandet, og flere og flere griber chancen for at læse et par semestre i udlandet eller arbejde i en organisation. Men midt i glæden og spændingen er det vigtigt ikke kun at fokusere på bolig, billet og pas. Man skal også have den rigtige forsikring med i bagagen," siger Anne Marie Lai Kjar, der er skadeleder i Topdanmark.

Tag sikkerheden med fra Danmark

En opgørelse fra Topdanmark viser, at både sygdom og tilskadekomst og tyveri følger med, selvom adressen flytter til udlandet. Det kan fx være, at man selv bliver alvorligt syg, får stjålet sin computer eller er nødt til at rejse hjem til Danmark på grund af sygdom i familien.

"Selvom man flytter langt væk fra familien, vennerne og hverdagen i Danmark, så er der jo desværre ikke garanti for, at uheld og ulykker bliver hjemme. Og der er det altså rart med en forsikring som dækker, selvom man er udenlands. Så derfor er det vigtigt at afsætte tid til at undersøge sine forsikringsmuligheder inden, man tager afsted," fortæller Anne Marie Lai Kjar.

Rejsens længde har betydning

Går studieopholdet uden for Europa, skal de unge i god tid sørge for, at have pas og visum i orden. Oftest varer et praktikophold eller et semester 4-6 måneder, og så skal papirarbejdet være på plads, for at sikre en problemfri rejse — det gælder også forsikringen.

Har man en Årsrejseforsikring skal man især være opmærksom på, at man kun er dækket i de første 60 dage af sit studie- eller praktikophold i udlandet og så må man i øvrigt ikke have et arbejde undervejs.

"Ligesom at visum skal godkendes for en længere rejseperiode, så skal forsikringen også tilpasses, så man er sikret i hele perioden. Skal man være afsted længere end de 60 dage eller skal man have enten et studiejob eller et arbejde for at klare økonomien, så skal man købe en Studierejseforsikring, så man kan være sikker på, at man kan få hjælp på hele rejsen, hvis uheldet er ude," forklarer Anne Marie Lai Kjar.

En Studierejseforsikring dækker både længere ophold og praktik — og for de eventyrlystne dækker den også, hvis man fx gerne vil prøve at springe faldskærm. En almindelig Årsrejseforsikring dækker ikke arbejde i udlandet eller faldskærmsudspring. Så planlægger man det, er det en god ide med fx en Studierejseforsikring på rejsen.

Hyppigste skadetyper ved unges studierelaterede udlandsophold

  1. Sygdom/tilskadekomst
  2. Tyveri
  3. Elektronik skader

Kilde: Topdanmark

Tjekliste før afrejse

  • Pas
  • Visum
  • Forsikring (inkl. sygesikring)
  • Vaccinationer
  • Kontanter til den første tid

For mere information:

Kontakt produktudviklingschef Lisbeth Troels-Smith. Telefon 44 74 48 72

Billedtekst:

Når de unge skal dygtiggøre sig i udlandet, er det en god ide at tjekke forsikringen før afrejse, anbefaler Topdanmark.

 

 

 

 

 


Luk vindue | Tilbage til toppen

Copyright 2018 Topdanmark | Download Adobe Reader